030-8895153 info@dewijnbrigade.nl

Uw gasten verdienen de beste wijnen

De Wijnbrigade heeft een uniek assortiment wijnen in diverse prijsklassen

Wilt u direct de huidige prijscourant inzien? Vul onderstaand formulier in en wij sturen hem digitaal naar u toe.

De Wijnbrigade vertegenwoordigt een aantal wijnhuizen in de Nederlandse horeca. Ons assortiment bestaat uit relatief kleine wijnboeren die geen mega-wijnfabrieken runnen maar kleinschalig zijn. Vaak zijn het familiebedrijven die al generaties lang wijn maken. Ons assortiment is zeer divers, van betaalbare huiswijnen tot exclusievere wijnen die maar zeer beperkt gemaakt worden. De Wijnbrigade heeft daardoor een goed uitgebalanceerd assortiment, dat geschikt is voor een eenvoudiger eetcafé tot sterrenrestaurant. De komende jaren breiden we ons assortiment uit met wijnen van meer wijnenhuizen.

Naast onze eigen import kopen we ook wijn in bij collega-importeurs. Dat maakt ons assortiment zeer compleet, zowel qua inkoopprijzen als herkomst. Mocht u dus opzoek zijn naar een wijn die niet in ons eigen assortiment zit, dan is de kans groot dat wij die wijn wel kunnen leveren.

Wij hanteren al zeer scherpe tarieven voor “kleinere” horecagelegenheden maar voor grotere horecagelegenheden hebben wij een uniek inkoop programma opgesteld. Hiermee creëren we voor beide partijen een win – win situatie. We leveren niet alleen fantastische wijnen, we zorgen er ook nog voor dat u extra marge kunt maken op de wijnverkoop.

Nieuwsgierig geworden? Vul het aanvraag formulier in en wij sturen de prijscourant digitaal naar u op.

Aanvraag Prijscourant

Bij welk type horecabedrijf werkt u?

6 + 4 =

Elke wijn een eigen verhaal

We zijn natuurlijk trots en presenteren al onze wijnhuizen met veel plezier maar het is leuk om er hier een aantal uit te lichten.

nabygelegen-logoUit het mooie Zuid Afrika komt het wijnhuis Nabygelegen. De wijnranken zijn gelegen in de Bovlei vallei, Wellington. Wijnmaker en eigenaar James McKenzie begint zijn terroir steeds beter te begrijpen. Zijn wijnen staan bekend als gestructureerd, vol en rijp van smaak. Hij maakt diverse wijnen, van mooie Chardonnay ’s, Sauvignon Blanc en Chenin Blanc voor witte wijnen en voor rood gebruikt hij: Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Pinot Noir en nog meer internationale druivenrassen. James is ook wijnmaker van de wijnen van Snow Mountain, gelegen in de West Kaap. Snow Mountain verwijst naar de hoger gelegen wijngaarden onder de bergtoppen.

the_good_pic_preignes_le_neuf_prestige_2012In het zuiden van Frankrijk, in het hart van de Languedoc, bevindt zich Domaine Preignes le Neuf. De 138 ha wijngaarden zijn gelegen op de zacht glooiende heuvels van de Coteaux de Beziers. Het klimaat is hier zacht en rustig in de zomer, maar er kunnen zware regenbuien vallen. Hier mag van een gematigd klimaat gesproken worden. De heuvels bestaan uit een bodem van klei en kalksteen met rotsachtige terrassen. De invloeden van het klimaat en de bodem komen terug in de wijnen van Domaine Preignes le Neuf en hun unieke karakter. In de wijngaarden staan 8 verschillende druivenrassen aangeplant en de gemiddelde leeftijd van de stokken is niet ouder dan 20 jaar. 80% zijn rode variëteiten en 20% is wit. Het uiteindelijke doel van het domein is het produceren van de beste kwaliteit druiven voor een optimaal eindresultaat in de fles. Domaine Preignes le Neuf is inmiddels in handen van de 5e generatie wijnmakers. Deze wijnen zijn zeer geschikt voor diverse horeca bedrijven en zijn zeer vriendelijk geprijst.

photo-chateau

Tenuta Falezza werd in 1974 opgericht door de Falezza Family. Tenuta Falezza beshikt over bijna 12 hectare wijngaarden, welke volledig zijn bebouwd met Valpolicella Doc druiven in de San Felice regio in Verona. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf nieuwe wijngaarden in de Marcellise en Mezzane gebieden van de provincie Verona verworven. Traditie, innovatie, kwaliteit, onderzoek en passie zijn de waarden die worden doorgegeven van generatie op generatie door de Falezza Familie. Klik op het logo om naar de webpagina van Tenuta Falezza te gaan.

Wijnskool – Zuid Afrika.

Dit unieke project, waarin Zuid-Afrikaanse jongeren de kans wordt geboden een toekomst op te bouwen in de wijnwereld, staat onder leiding van oprichter en wijnberoemdheid Bartho Eksteen, onder andere bekend van zijn Hermanuspietersfontein wijnen.
Bartho Eksteen zelf is razend enthousiast over de nieuwe ontwikkeling. “Door jonge ondernemers in de gelegenheid te stellen kennis te maken met de wijnwereld, wijnmarketing en de persoonlijkem ontwikkeling die daarmee gepaard gaat, verhogen wij de standaard van Zuid-Afrikaanse wijnen in de toekomst!”
Eksteen vestigde de Wijnskool in 2010 met Diners Club Zuid-Afrika, het jaar dat hij de Diners Club Wijnmaker van het Jaar award won. “Het doel met Wijnskool is om een levenslange kennis en ervaring over te dragen op de volgende generatie wijnmakers.” Het project is in de afgelopen vijf jaar dermate gegroeid dat Eksteen zijn dagelijks werk als eigenaar aan de Hermanuspietersfontein Winery verliet en een pand in de begeerde Hemel-en-Aarde Valley kocht.
Deze prachtige locatie dient als thuishaven voor de belangrijkste activiteiten van Wijnskool. Eksteen: “Niemand heeft deze route ooit gevolgd. We maken ons hard voor wijnonderwijs onder de 18 jaar en bestrijden daarmee tegelijk alcohol misbruik door tieners en jonge volwassenen. Wijnskool is opvoeden en opleiden tegelijk! Een geweldig project om onderdeel van te zijn.”

Vul het formulier in en we nemen contact op.