De Wijnbrigade is opgericht in 2017 door Eric Eimers,
liefhebber van goede wijn & horeca!
Kort na de middelbare school volgde al gauw de eerste dagen in de horeca waar de interesse voor wijn, ook om zelf te drinken, begon.
Aan de Academie voor Gastronomie in Hoog Soeren en OINOS-Wijnproefkunde bij Gerard Horstink werden de technische kneepjes van het vak geleerd.
En proeven. Heel veel proeven 😉
Inmiddels worden de vakanties graag gecombineerd met het bezoeken van wijnhuizen en “moet” er zo nu en dan een werkbezoek worden afgelegd aan wijnbeurzen, overzichtsproeverijen of nog mooier, bij de boeren zelf.

Uit liefde voor de wijn en schaarste in het particuliere aanbod, startte in 2011 een online webwinkel voor het toen nog up-coming Leidsche Rijn. Al snel groeide dit uit tot een inmiddels favoriet bezoek adres in de gehele regio! Niet veel later volgde de uitbereiding richting de horeca. Met het concept van een vaste opslag om zo de mooiste wijnen voor nog betere prijzen te leveren was al gauw de eerste start gemaakt. Inmiddels een aantal jaren verder leveren wij met veel plezier bij onze partners.

Sinds oktober 2019 in Mitchell de eerste aanwinst. Na vele jaren horeca ervaring kruisten toevalligerwijs de paden. Mitchell is de meeste dagen in de winkel van Leidsche Rijn Wijn aan de Zandweg in de Meern te vinden en organiseert daarnaast alle proeverijen, schrijft mee aan onze magazines, houdt de sociale media kanalen up-to-date en verzint de spannendste wijn-spijs combinaties door zijn vele jaren horeca ervaring.

Als vervend bierdrinker brengt Maarten inmiddels sinds augustus 2021 de wijnen rond voor zowel Leidsche Rijn Wijn en de Wijnbrigade.
Met het motto ‘het is pas echt crisis als de wijn op is’ zorgen we er voor dat Maarten altijd op tijd bij je op de stoep staat.

Per 1 oktober 2021 is onze nieuwste collega Wieke gestart als Sales vertegenwoordiger.
Eveneens met de nodige horeca ervaring is zij een welkome aanvulling op ons team om zo de horeca ondernemers nog zorgvuldiger en op persoonlijk niveau te faciliteren.

Salesmanager Wieke Witvoet

wieke@dewijnbrigade.nl

06 27 10 84 77Accountmanager Mitchell Lugtenburg

mitchell@dewijnbrigade.nlChauffeur Maarten KosterEigenaar en wijnliefhebber Eric Eimers

info@dewijnbrigade.nl

06 44 38 33 48Neem contact op